Mali'de isyancılar, Rus Wagner birliğini pusuya düşürdü! 53 asker feci şekilde can verdi
Mali'nin kuzeyindeki Tuareg isyancıları, Cezayir sınırına yakın yerlerde 2 gün süren çatışmalar sonucunda Rus Wagner birliklerinin de içinde bulunduğu 53 kişiyi öldürdüklerini açıkladı. İsyancılar, çatışmaların ardından öldürdükleri askerlerin görüntülerini de kamuoyuyla paylaştı.
Mali'deki Tuareg isyancıları, ordunun 2 askerini kaybettiğini ancak yaklaşık 20 isyancıyı öldürdüğünü söylemesinin ardından, Cezayir sınırına yakın 2 günlük çatışmada orduda görev yapan düzinelerce asker ve Wagner paralı birliklerini öldürdüklerini duyurdu.
İsyancı hareket, Barış, Güvenlik ve Kalkınma için Kalıcı Stratejik Çerçeve (CSP-PSD), Tinzaouaten sınır kasabasında yaşanan çatışmalarda zırhlı araçlar, kamyonlar ve tankerlere el koyduğunu bir bildiriyle duyurdu.
HELİKOPTER DE DÜŞTÜ
İsyancı grup dün de yüzlerce kilometre uzaklıktaki Kidal kasabasında düşen bir helikopterin de hasar gördüğünü söyledi.

KAN DONDURAN GÖRÜNTÜLER
Tuareg isyancıları iddialarını ispatlamak adına öldürdükleri askerlerin de görüntülerini paylaştı. Paylaşılan videoda pusuya düşürülen araçların küle döndüğü ve çok sayıda Wagner askerinin cansız bedenlerinin yerlere serildiği görülüyor.




Benzer Haberler
İran, ABD'ye ait 700 milyon dolarlık casus uçağını havaya uçurdu
ABD savaşta yeni aşamaya geçiyor! Kara operasyonu haftalarca sürebilir
İsrail'in İran planını Türkiye çökertti! Erdoğan'dan Trump'a
Kim'den ABD'yi tedirgin eden hamle
Taraftar akın edecek! Galatasaray yeni bir sektöre giriyor
MHP'li Yönter’in istifası sonrası Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Saral’dan dikkat çeken mesaj
İran savaşına bir ülke daha katıldı! İsrail'e füze attılar
Uşak ve Marmaris belediyelerine operasyon! Belediye başkanı dahil 24 kişi gözaltında