Mansur Yavaş, öğrencilerin barınma sorununa el attı: Geçici konaklama sağlayacağız
Öğrencilerin yurt ve barınma sorunları gündemde yerini korurken Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Ankara’yı üniversite için tercih edip konaklama sıkıntısı çekenleri otellere ve yurtlara yerleştirmeye başladıklarını duyurdu.
Yüz yüze eğitimin başlamasıyla birlikte üniversiteliler de okullarına kavuştu. Ancak öğrencilerin yurtlarda yeterli oranda yer bulamaması nedeniyle başlayan tartışmalar, bir anda ülke gündeminde ilk sıraya yerleşti. Başta CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu olmak üzere muhalefet kanadından yurtların yetersiz olduğunu ifade eden paylaşımlar yapıldı.
GEÇİCİ KONAKLAMA İMKANI
Tartışmalara Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş da dahil oldu. Öğrencilerin barınma sorununa el atan Yavaş, Ankara'yı üniversite için tercih edip konaklama sıkıntısı çeken öğrencileri otellere ve yurtlara yerleştirmeye başladıklarını duyurdu.
YAVAŞ: YURT VE OTELLERE YERLEŞTİRMEYE BAŞLADIK
Mansur Yavaş, konuyla ilgili paylaşımında şu ifadeleri kullandı:
"Yarınlarımızı bilimin ışığıyla aydınlatacak olan kıymetli evlatlarım, sizleri Ankara'mıza üniversite okumaya davet etmiştik. Bu esnada barınma sıkıntısı çeken evlatlarımız için geçici konaklama imkanı sağlamaya başladık. Şu ana kadar binin üzerinde başvuru geldi, gelmeye de devam ediyor. Şefkat Evlerimize, kiraladığımız yurt ve otele öğrencilerimizi yerleştirmeye başladık. Sizler hür fikirlerinizle geleceği inşa ederken daima yanınızda olacağım."





Benzer Haberler
Kızılcık Şerbeti'nde şok ayrılık! İki senarist birden gitti
Sonuçlar sürpriz! İşte Cumhur İttifakı'nın kalesi Erzurum'da yapılan son seçim anketi
Bankacılıkta yeni dönem: Limitler iki katına çıkarıldı
Taliban yetkilisinden skandal sözler: Kadınların aklı yok, akılları kıttır
30 yıl boyunca ahır kapısını tutsun diye kullandığı taş 4,5 milyar yıllık meteor çıktı! Değeri 75 bin dolar
Olaylı infazda yeni gelişme! İdam sonrası hayatta kalan Pike'ın bilinci yerine geldi
Kara para aklama ve terörün finansmanıyla mücadelede yeni dönem! Parasal sınırlar değişti
Trump'tan nükleer rest! Kim Jong Un'a başka, İran'a başka mesaj