NASA'dan Jeomanyetik Fırtına Uyarısı
NASA, pazar günü gerçekleşen güneş patlaması sonrası 'orta seviye' jeomanyetik fırtına uyarısı yaptı.
ABD Havacılık ve Uzay Ajansı (NASA), pazar günü meydana gelen güneş patlamasının ardından "jeomanyetik fırtına" uyarısı yaptı.
ELEKTRİK ŞEBEKELERİ, NAVİGASYON SİNYALLERİ ETKİLENEBİLİR
NASA'nın internet sitesinden, ABD Ulusal Okyanus ve Atmosfer İdaresi (NOAA) ile yapılan ortak açıklamada, 30 Kasım'da güçlü güneş patlaması meydana geldiği belirtildi.
Açıklamada, güneş patlamasının radyo sinyallerini, elektrik şebekelerini ve navigasyon sinyallerini etkileyebileceği ifade edildi.
YARIN "ORTA SEVİYE" JEOMANYETİK FIRTINA UYARISI
NOAA, güneşte meydana gelen patlamanın etkileri nedeniyle yarın "orta seviye" jeomanyetik fırtınaların görülebileceği uyarısında bulundu.
Kurum, tahminlerde belli ölçüde belirsizlik bulunduğunu vurgulayarak, fırtınanın bugün de etkili olabileceğine işaret etti.




Benzer Haberler
Gastronomisiyle ünlü şehir alarmda! 3 firmanın sucuk ve kıymasında tek tırnaklı eti çıktı
Bir devir sona erdi! Düğün takılarıyla ilgili radikal karar
Ne Yürüyüş ne de İstiklal! İşte Özgür Özel'in kuracağı yeni partinin ismi
Ünlülere yeni dalga operasyon! Sıla, İlyas Yalçıntaş ve Fatih Aksoy gözaltında, listede 25 isim var
Noterlerle ilgili yeni karar! Ev ve araba alıp satacaklar dikkat
LONDRA’DA DÜZENLENEN AVRASYA VE AVRUPA SİVİL TOPLUM FORUMUNDA GAGAVUZYA’NIN ÖZERKLİĞİ GÜNDEME TAŞINDI i
Özgür Özel atılan slogana kızdı: Hep sen başlatıyorsun, yapma
Çankaya Belediye Başkanı Hüseyin Can Güner hakkında tutuklama talebi