OPEC+ grubundan günlük petrol üretimini 2 milyon varil azaltma kararı
Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü (OPEC) ve OPEC dışı bazı üretici ülkelerden oluşan OPEC+ grubunun enerji ve petrol bakanları, günlük petrol üretimini kasım ayından itibaren 2 milyon varil azaltma kararı aldı.
Viyana
Avusturya'nın başkenti Viyana'da, Suudi Arabistan liderliğindeki 13 üyeli OPEC ile Rusya önderliğindeki OPEC dışı petrol üreticisi 10 ülkenin enerji ve petrol bakanlarının, piyasa koşullarını değerlendirmek ve kasım itibarıyla uygulanacak üretim miktarını görüşmek üzere düzenledikleri 33'üncü Bakanlar Toplantısı sona erdi.
OPEC'ten yapılan yazılı açıklamada, Kasım 2022'den itibaren geçerli olmak koşuluyla günlük petrol üretiminin 2 milyon varil azaltıldığı bildirildi.
Açıklamada, OPEC ve OPEC dışı ülkelerin 19'uncu toplantısında alınan kararların sürdürüleceği belirtilerek, Kovid-19 salgını öncesi olduğu gibi OPEC+ grubu bakanlar toplantısının her 6 ayda bir yapılacağı ifade edildi.
OPEC ve OPEC dışı ülkelerin enerji ve petrol bakanlarının katılacağı bir sonraki toplantının 4 Aralık'ta yapılacağı kaydedildi.
OPEC+ grubu ülkeleri bir önceki toplantıda petrol üretimini ekim ayı için günlük 100 bin varil azaltma kararı almıştı.




Benzer Haberler
Türkiye'nin ünlü mutfak eşyası üreticisi konkordato ilan etti
Almanya’yı karıştıran Türk kadın! 5,9 milyon euroluk servete el konuldu
Erdoğan'ın başdanışmanından fon krizine ilişkin ilk açıklama
SPK’dan tasfiye sürecindeki fonlar için süre değişikliği: 6 aya çıkarıldı
Altın piyasasında neler oluyor? 20 yıldır böylesi yaşanmadı
Vergi borçlarında 72 ay taksit fırsatı! Başvurular bugün bitiyor
Bakan Şimşek açıkladı! Milyonların gelirini etkileyecek yeni dönem
Ceplerine ne kadar para girecek? Memur ve emeklinin beklediği hesap yapıldı