Telefon
WhatsApp
Petrol düştü! Benzin ve motorine çifte indirim
Hax

Brent petroldeki dalgalanma nedeniyle akaryakıt fiyatları bir aşağıya bir yukarı hareket etmeye devam ediyor. Bu kez akaryakıta çifte indirim geldi.

Fed’in sıkılaştırma politikalarının yakıt tüketimini azalttığına dair endişeler nedeniyle petrol fiyatları Eylül ayının girmesiyle yüzde 3,5 oranlarında geriledi. Eylül ayı itibarıyla Fed, bilanço küçültmede aylık 95 milyar dolar (hazine tahvilleri için 60 milyar dolar ve ipoteğe dayalı menkul kıymetler için 35 milyar dolar) seviyesine çıktı.

ÇİN TALEBİ DAHA DA AZALTTI

Batı’nın yanı sıra Çin'in petrol talebi de durgunlaştı. Mali sıkıntılar ve sıfır COVID-19 kısıtlamalarının işletmelere zarar vermeye devam etmesiyle fabrika faaliyetlerinin azalması sonucu petrol daha fazla geriledi.

DOLAR ENDEKSİ BASKIYI GÖSTERİYOR

ABD verileri güçlü bir ekonomiye işaret ederek Fed'e faiz oranlarını yükseltmek için daha fazla alan verdi. Dolar endeksi ardından son 37 yılın rekoruna gözünü dikti. Daha güçlü bir dolar, dolar fiyatlı petrolü diğer para birimlerinin sahipleri için daha pahalı hale getiriyor. Böylece talebin azalması durumunu getiriyor.

 
BRENT PETROL 93 DOLAR BANDINDA

Gelişmelerle Brent petrol 91,99 dolar seviyelerine kadar gerileyerek Ocak ortasındaki fiyatlarını gördü. Brent petrol 93,81 dolar fiyatında bulunuyor.

AKARYAKITA ÇİFTE İNDİRİM!

Bu gece yarısından itibaren geçerli olmak üzere benzinin fiyatı 1 lira 51 kuruş, motorinin fiyatı ise 2 lira 41 kuruş düştü. İndirimin ardından benzin 18 lira seviyelerine, motorin ise 24 lira seviyelerine geriledi.

Petrol fiyatları ve dolar kurundaki değişimlere bağlı olarak akaryakıt fiyatlarındaki hareketlilik devam ediyor. Son dönemde üst üste gelen zamların ardından akaryakıta bu kez çifte indirim geldi. Bu gece yarısından itibaren geçerli olmak üzere benzinin fiyatı 1 lira 51 kuruş, motorinin fiyatı ise 2 lira 41 kuruş düştü.

BENZİN VE MOTORİN KAÇ LİRA OLDU

İndirimin ardından benzinin litresi İstanbul'da 18,62'ye, Ankara'da 18,75'e, İzmir'de 18,74'e geriledi. Motorinin litresi ise İstanbul'da 24,51'e, Ankara'da 24,62'ye, İzmir'de ise 24,65'e indi.

AKARYAKIT FİYATLARI NASIL HESAPLANIYOR?

Akaryakıt fiyatları, Türkiye'nin de dahil olduğu Akdeniz piyasasındaki işlenmiş ürün fiyatlarının ortalaması ile dolar kurundaki değişiklikler baz alınarak rafineriler tarafından hesaplanıyor. Bu hesaplanma sonucunda dağıtım firmalarınca uygulanan fiyatlar, rekabet ve serbesti nedeniyle şirketler ve kentlere göre küçük değişiklikler gösterebiliyor.

 
 

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

Anket

ALTINBAŞ Kuyum
OPET

E-Bülten Aboneliği