Birleşik Arap Emirlikleri'nin üretim artırmayı desteklemesi sonrası petrol fiyatları düşüşe geçti. BAE'nin destek açıklamasının hemen sonrasında brent petroldeki düşüş yüzde 17'ye kadar ulaşmıştı. Brent petrol, Rusya kaynaklarına ambargo endişesiyle 140 dolara yaklaşmıştı. Yükselen fiyatlar, dünya çapında haneleri de mali açıdan etkiliyor. Biden ve diğer bazı dünya liderleri, haneleri etkileyen fiyat baskısına karşı önlem alma sözü verdi. ABD'li yetkililer petrol arzını artırmak için üretici ülkelerle görüşmeler yürütüyor.
BBC Türkçe'nin haberine göre, BAE'nin Washington Büyükelçisi Yusuf Al Otaiba, üretim artırmayı desteklediklerini duyurdu ve diğer OPEC üyesi ülkelere de çağrı yaptı.
BÜYÜK BİR SIÇRAMAYA DÖNÜŞTÜ
Enerji fiyatları, salgın nedeniyle yükseliyordu. Bu artış Ukrayna işgalinin hemen sonrası büyük bir sıçramaya dönüştü.
ABD'DEN PETROL AMBARGOSU
İşgalin başladığı 24 Şubat sonrası 7 Mart günü toplam artış yüzde 30'u aştı ve petrol fiyatı 139 doları gördü. Fiyatlar yapılan görüşmeler sonrası yüzde 12 düşüşle 112 dolar seviyesine çekilmiş durumda. ABD ve Kanada, Rus petrollerine ambargo uyguluyor. İngiltere de yıl sonuna kadar Rus petrolünü tamamen bırakmayı hedefliyor. Bu yeni durum karşısında fiyatların dengede tutulabilmesi için Uluslararası Enerji Ajansı da 60 milyon varillik stratejik ulusal rezervlerin serbest bırakılmasını onayladı. Uluslararası Enerji Ajansı Başkanı Fatih Birol, eğer ihtiyaç olursa pazara daha fazla petrol verebileceklerini söyledi.




Benzer Haberler
Türkiye'nin ünlü mutfak eşyası üreticisi konkordato ilan etti
Almanya’yı karıştıran Türk kadın! 5,9 milyon euroluk servete el konuldu
Erdoğan'ın başdanışmanından fon krizine ilişkin ilk açıklama
SPK’dan tasfiye sürecindeki fonlar için süre değişikliği: 6 aya çıkarıldı
Altın piyasasında neler oluyor? 20 yıldır böylesi yaşanmadı
Vergi borçlarında 72 ay taksit fırsatı! Başvurular bugün bitiyor
Bakan Şimşek açıkladı! Milyonların gelirini etkileyecek yeni dönem
Ceplerine ne kadar para girecek? Memur ve emeklinin beklediği hesap yapıldı