Telefon
WhatsApp
Prens Philip Kraliçe’yi aldattı mı?
Hax

İngiliz kraliyet ailesini konu alan “Crown” (Kraliyet) dizisinin gelecek ay yayınlanacak 5’inci sezonunda geçtiğimiz günlerde hayatını kaybeden Kraliçe 2’nci Elizabeth’in eşi Prens Philip’in Burma Kontesi Penny Knatchbull ile dostluğunun “ilişki” olarak aktarıldığının ortaya çıkması ülke gündemini sarstı.

 
 Knatchbull 1975’te tanıştığı Philip’in yaklaşık 50 yıllık dostu ve sırdaşı olarak bilinirken dizide, prensin kontesle “ilişki peşinde koştuğunun” iddia edilmesi tartışma konusu oldu.
Prens Philip Kraliçe’yi aldattı mı
 
Prens Philip Kraliçe’yi aldattı mı
Penny Knatchbull cenazeye de katıldı. 

Geçmişte ikilinin gizli aşk yaşadığı da iddia edilmiş, ancak Philip ile Knatchbull, bunu her zaman yalanlamıştı. Şimdi, oyuncu Natasha McElhone tarafından canlandırılan Knatchbull karakterinin dizide prensle “samimi sahnelerinin” olduğu öğrenildi. Kraliçe’nin yakın zamanda hayatını kaybetmesinin ardından dizide bu iddianın tekrar gündeme getirilmesi eleştirilirken, Kraliçe’nin eski basın sekreteri Dickie Arbiter bu hareketi “acımasız bir saçmalık” olarak nitelendirdi. Öte yandan, 8 Eylül’de hayatını kaybeden Kraliçe Elizabeth’in cenazesine de katılan Knatchbull’un Prens Philip’in dayısı Earl Mountbatten’in torunu Norton Knatchbull ile evli olduğu biliniyor.

 

Buckingham Sarayı tarafından yapılan açıklamada, İngiltere monarşisinin yeni hükümdarı Charles'ın taç giyme töreninin 6 Mayıs 2023'te gerçekleşeceği duyuruldu. 6 Mayıs Cumartesi günü Başkent Londra'daki Westminster Abbey'de gerçekleşeceği belirtilen taç giyme töreninde, Kral 3. Charles ile birlikte eşi Kraliçe Camilla'nın da törende taç giyeceği aktarıldı. Buckingham Sarayı, törenin uzun süredir devam eden geleneklere göre düzenleneceğini ifade ederek, törenin Canterbury Başpiskoposu tarafından gerçekleştirileceğini aktardı.

Törenin 900 yıllık bir geleneğe uygun olarak düzenleneceği belirtilerek, Charles'ın ve Kraliçe Camilla'nın kutsal yağ ile mesh edileceği ve ardından taç giyeceği belirtildi. Buckingham Sarayı, törene dair daha fazla ayrıntının ilerleyen süreçte aktarılacağını aktardı. Kral Charles'ın bu yıl yapılacak bir özel konsey toplantısında taç giyme tarihini resmen ilan eden bir bildiriyi imzalaması bekleniyor.

İngiltere'de yeni hükümdarın ilan edilmesinden sonra yapılan taç giyme töreni, geleneksel olarak dini bir tören şeklinde gerçekleşiyor. Son 900 yıldır Londra'daki Westminster Abbey'de düzenlenen taç giyme töreni, 1066'dan bu yana Canterbury Başpiskoposu tarafından yönetiliyor.

Kral 3. Charles'tan önceki hükümdar Kraliçe II. Elizabeth'in taç giyme töreni 2 Haziran 1953'te Salı günü gerçekleşmişti. 8 binden fazla konuğun katıldığı tahmin edilen tören, 3 saatten fazla sürmüştü. İngiltere'nin en uzun süre tahtta kalan hükümdarı unvanına sahip olan Kraliçe II. Elizabeth'in 8 Eylül'de ölümünden sonra tahtın varisi olan oğlu Kral 3. Charles İngiltere'nin yeni hükümdarı olarak ilan edilmişti.

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

Anket

ALTINBAŞ Kuyum
OPET

E-Bülten Aboneliği