Telefon
WhatsApp
Rusya gazı kesmişti, AB'den flaş açıklama: 'Avrupa'da Rus fosil yakıt dönemi sona erdi'
Hax

Rus enerji şirketi Gazprom, ödemeleri ruble ile yapmayı reddetmelerinin ardından Polonya ve Bulgaristan'a doğal gaz tedarikini durdurduğunu açıklamıştı. Varşova ve Sofya, kendilerine Çarşamba gününden itibaren gaz arzının durdurduğunu bildirirken, AB Rusya'nın hamlesini 'Şantaj' olarak değerlendirdi

SÖZLEŞMELERE AYKIRI VE TEK TARAFLI

Rusya'nın benzer adımları diğer Avrupa ülkeleri için de atacağı konuşulurken AB Komisyonu Başkanı Von der Leyen, Rusya'nın ruble ödeme talebinin, sözleşmelere aykırı ve tek taraflı bir karar olduğunu belirtti.

GAZI AVRUPALI KOMŞULARINDAN ALACAKLAR

Rusya'nın tedariki kestiği Polonya ve Bulgaristan'ın gazı Avrupalı komşularından alacağını belirten Leyen, "Kremlin'in üye ülkeleri bölme girişimi bir kez daha başarısız oldu. Avrupa'da Rus fosil yakıt dönemi sona erdi" dedi.

RUBLE BASKISINA BOYUN EĞMEYİN

Avrupalı ​​firmaların Rus para biriminde ödeme yapma baskısına boyun eğmemeleri gerektiğini söyleyen Leyen bunun yaptırım ihlali olacağının altını çizerek şirketlerin bu riske girmemesi gerektiğini belirtti.

ACİL DURUM PLANI OLUŞTURULDU

Leyen ayrıca doğal gaz konusunda AB genelinde alternatif teslimatlar ve mümkün olan en iyi depolama seviyelerini sağlamak için çalışıldığını belirterek, “AB üyeleriyle koordinasyon ve dayanışma içinde çalışarak tam da böyle bir senaryo için acil durum planı oluşturduk. Şu anda gaz koordinasyon grubunun bir toplantısı yapılıyor. Alternatif akışları güvence altına almak için uluslararası ortaklarla da çalışmaya devam edeceğiz. Ayrıca Avrupa'da enerji arzının güvenliğini sağlamak için Avrupalı ve dünya liderleriyle çalışmaya devam edeceğiz. Avrupalılar, bu yeni meydan okuma karşısında etkilenen üye devletlerle birlik ve tam dayanışma içinde olduğumuza inanabilir ve tam desteğimize güvenebilirler” ifadelerini kullandı.

Rusya gazı kesmişti, ABden flaş açıklama: Avrupada Rus fosil yakıt dönemi sona erdi


AB Komisyonu Başkanı Von der Leyen

PESKOV'DAN AÇIKLAMA GELDİ

Peskov, Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen’in Rusya'nın doğal gazı kesme kararını “Şantaj” olarak nitelendirmesine ilişkin, “Bu şantaj değil, Rusya tüketicilerine güvenilir bir enerji kaynağı tedarikçisi olmuştur ve olmaya devam etmektedir. Rusya sözleşmelerdeki yükümlülüklerine bağlı kalmaya devam etmektedir. Devlet Başkanı kararnamesiyle yeni ödeme yöntemi kararı, ülkelerin bize karşı ekonomi ve finans alanında eşi benzeri görülmemiş dostça olmayan adımlarından kaynaklandı” diye konuştu. Bazı ülkelerin ruble ile ödeme yöntemini reddetmesi halinde Rusya’nın bu mali sonuçlara hazır olup olmadığı sorusunu yanıtlayan Peskov, “Elbette her şey hesaplandı, tüm riskler tahmin edildi ve gerekli önlemler alındı” şeklinde konuştu.

 

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

Anket

ALTINBAŞ Kuyum
OPET

E-Bülten Aboneliği