Rusya'nın yeni hamlesi Avrupa'yı alarma geçirdi! İki ülkeden ortak mektup
Almanya Genelkurmay Başkanı Carsten Breuer ile İngiltere Genelkurmay Başkanı Richard Knighton, Rusya'nın Ukrayna savaşından ders çıkararak yeniden silahlandığını ve bunun Avrupa'da savaş ihtimalini yükselttiğini vurguladı.
Almanya Genelkurmay Başkanı Breuer ile İngiltere Genelkurmay Başkanı Knighton, Guardian ve Die Welt gazetelerinde yayımlanan ortak bir mektup kaleme aldı. Breuer ve Knighton, Rusya'nın güçlerini, savaş riskini artırabilecek şekilde yeniden organize ettiğini belirtti.
"RUS SİLAHLI KUVVETLERİ YENİDEN SİLAHLANIYOR"
Mektupta, "Rus Silahlı Kuvvetleri, yeniden silahlanıyor ve Ukrayna'daki savaştan ders çıkararak, NATO ülkeleriyle çatışma riskini artırabilecek şekilde yeniden organize oluyor. Moskova'nın askeri olarak güçlenmesi, Ukrayna'da acı verici bir şekilde görüldüğü gibi kıtamızda savaş başlama riskiyle birleştiğinde dikkatli olmayı gerektiren artan bir riski barındırıyor." ifadeleri yer aldı.
"GÜVENLİK POLİTİKASI ACİLEN DEĞİŞMELİ"
Avrupa'nın karşı karşıya olduğu tehditler nedeniyle savunma ve güvenlik politikasında acil bir değişikliğe gidilmesi gerektiğini savunan komutanlar, NATO kapsamında savunma harcamalarının gayri safi yurt içi hasılanın daha yüksek bir oranına çıkarılması gerektiğini vurguladı.
"GÜÇ SALDIRGANLIĞI CAYDIRIR"
Silahlanmanın "savaş kışkırtıcılığı" olmadığı, halkı ve barışı korumak için sorumlu bir eylem olduğu ifade edilen mektupta, "Güç saldırganlığı caydırır, zayıflık ise davet eder." değerlendirmesi yer aldı. Komutanlar, askeri hazırlık için güçlü bir Avrupa savunma sanayisine ihtiyaç olduğunu vurguladı.




Benzer Haberler
Fon soruşturmasında 20 kişi daha tutuklandı, toplam sayı 85'e yükseldi
9 milyon balığı göllere bıraktılar! 54 yıl sonra pişman oldular
Aliyev'den dikkat çeken Karabağ çıkışı: Tek başımızaydık
Mekke'de facianın eşiğinden dönüldü: Mescid-i Haram'da canlı bomba alarmı
Fon krizinde sürpriz isim! Nihat Zeybekci de mağdur çıktı
Altın güne hareketli başladı! Piyasalar bu veriyi bekliyor
AK Parti'den Fatma Betül Sayan Kaya'ya bir darbe daha
Yahşihan Belediyesi soruşturması! Eski AK Partili ve MHP'li başkanlar dahil 15 kişi tutuklandı