Pendik'te terk edilmiş bebek vakasına giden 14 aylık bebeği olan Acil Tıp Teknikeri Büşra Durmaz, kız bebeği ambulansın içinde emzirdi. Bebeğin süt annesi olan Durmaz, ertesi gün de hastaneye giderek bebekle ilgilendi ve kendi bebeğinin elbiselerinden giydirdi.

"SÜREKLİ AĞZIYLA MEME ARIYORDU"
Olayın kahramanı Büşra Durmaz şunları söyledi;
Göreve geldim. Saat 2 civarında bakmış olduğumuz bölgeden bir ihbar geldi. İhbar doğrultusunda adrese gittiğimizde boş bir araziye bırakılmış bir bebek olduğunu öğrendik. Olay yerine vardığımızda polis ekipleri bölgedeydi. Bebeği de ekip otosunun içerisine almışlardır. Biz onlardan bebeği teslim aldık. Aracın içerisine aldık. İlk muayanesini yaptığımızda hayati tehlikesi yoktu bebeğin. Bir emme refleksi vardı, sürekli ağzıyla meme arıyordu. Sürekli ağzını sağa sola başını çeviriyordu. Emmek istiyordu. Ben de bu isteğini karşılıksız bırakmak istemedim. Kendimin de 14 aylık bir bebeği var. Hala emziriyorum.
Soyismine de gelince. Benden sonra hemşire çok ilgilenmişti Nisan bebekle. Ayşe hemşirenin soyismini verdik. Ertesi gün tekrar yanına ziyarete gittim. Kendi kızımın kıyafetleri yanımda duruyordu. Giydirmek istedim, tekrar görmek istedim. Sonra Çocuk Esirgeme Kurumu'na sevki yapılacaktı. Bizim ekibimizi görevlendirdiler. Kendimiz yine bebeğimizi aldık. Bahçelievler'e Çocuk Esirgeme Kurumu'na teslim ettik.
Annelik bir kadın için içgüdüsel bir duygu. Çok ağladım, dayanamadım çünkü savunmasız, boş bir arazi, başına bir şey gelebilir. Bu şekilde bırakılması vicdanen beni rahatsız etti. Emzirdikten sonra bir bağ oluştu, sürekli görmek istedim. Kendim bırakmak istedim kuruma, bundan sonra da görüşeceğim süt kızımla. Görevlilerle konuştuk ihtiyaçları gidermek konusunda. Şu an durumu iyi, sadece yüzünde yaralar vardı. İnşallah daha iyi olacak.
Hemşireler ve Büşra Durmaz tarafından Nisa Mihriban'ın nasıl bulunduğuna dair yazılan mektupta, "Sen hepimizin hayatına güneş gibi doğduğun için Marmara'nın o güzel çocuk hemşireleri göbek adına 'Güneş' dediler. Bu hikayemizin başlangıcı biliyorum muhakkak yeniden karşılaşacağız. Hayat sana adil davranmamış olabilir ama sen kendi hayatına adil davranırsın. Dört kol ile sımsıkı sarılı ve hak ettiğin iyi yaşamı kendi ellerinle inşa edersin" gibi ifadeler yer aldı.
Benzer Haberler
Meteoroloji'den 21 kente sarı kodlu uyarı! Sağanak ve rüzgar bekleniyor
Kadir İnanır'ın sağlık durumunda kritik bir hafta
Alkol ve sigara satan yerlere kamera şartı
Ali Sabancı ve Vuslat Doğan Sabancı'nın sağlık durumu nasıl?
Kurban Bayramı'nda nasıl beslenmeli? Bakan Koca paylaştı
Diyabet hastalarının sayısı 2050'de 1,3 milyarı aşabilir
Hangi yaşta hangi sağlık kontrolünden geçmeliyiz
Irkçılık yüzünden Amerikalı siyahiler Alzheimer'a daha sık yakalanıyor