Sanayi üretim endeksi yıllık bazda yüzde 9,6 arttı
Sanayi üretimi, martta aylık bazda yüzde 1,8 düşerken, yıllık bazda yüzde 9,6 artış gösterdi.
Ankara
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), mart ayına ilişkin sanayi üretim endeksi sonuçlarını açıkladı.
Buna göre, martta takvim etkisinden arındırılmış sanayi üretim endeksi, geçen yılın aynı ayına göre yüzde 9,6 yükseldi. Arındırılmamış sanayi üretim endeksinde de yıllık bazda yüzde 9,5 artış oldu.
Sanayinin alt sektörleri incelendiğinde, endeksin martta madencilik ve taş ocakçılığı sektöründe geçen yılın aynı ayına göre yüzde 2,9, imalat sanayi sektöründe yüzde 10,6 ve elektrik, gaz, buhar ve iklimlendirme üretimi ve dağıtımı sektöründe yüzde 1,9 arttığı görüldü.
Sanayi üretiminde aylık veriler
Mevsim ve takvim etkisinden arındırılmış sanayi üretimi martta, şubat ayına kıyasla yüzde 1,8 düştü.
Söz konusu ayda bir önceki aya göre madencilik ve taş ocakçılığı sektörü endeksi yüzde 4,9 ve imalat sanayi sektörü endeksi yüzde 2,2 azalırken elektrik, gaz, buhar ve iklimlendirme üretimi ve dağıtımı sektörü endeksi yüzde 4,8 artış kaydetti.
AA Finans Sanayi Üretimi Beklenti Anketi'ne katılan ekonomistler, takvim etkisinden arındırılmış sanayi üretim endeksinin martta geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 9,4 artmasını bekliyordu.
Arındırılmamış sanayi üretim endeksinin de yıllık bazda yüzde 8,1 artacağı öngörülmüştü.




Benzer Haberler
Ceplerine ne kadar para girecek? Memur ve emeklinin beklediği hesap yapıldı
Petrol çakıldı ama beklenen olmadı! Piyasaları sarsan altın iddiası
Dünyanın en büyük bankası Türkiye'de küçülmeye gitti! Şubelerini kapattı
Yeni telefon alacaklar için kötü haber! Çip fiyatlarına zam yolda
Altında büyük şok! 17 ay sonra ilk kez bu seviye görüldü
İkizlere hamile olan Astrolog Nuray Sayarı'dan üzen haber
Kızının makarnaya verdiği parayı duyan Aziz Yıldırım soluğu restoranda aldı
Varını yoğunu altına yatıranlar şokta