Solingen'de kapatılan fabrikanın çoğu Türk olan işçileri 12 gündür eylemde
Almanya'nın Solingen kentinde iflas kararı alan Borbet isimli jant firmasında çalışan çoğu Türk 600 işçinin, kapatmanın hukuksuz olduğunu iddia ederek başlattıkları eylem 12 gündür devam ediyor.
Solingen
Her gün saat 13.00 ile 14.00 arasında fabrika önünde düzenlenen protesto gösterisinin 12. gününde, ülkenin çeşitli şehirlerinde faaliyet gösteren firmanın Solingen'deki fabrikasını kapatma kararı eleştirildi.
İşçilerin sözcüsü Ali Çankaya, bir gecede alınan bu kararın kabul edilebilir olmadığını söyledi.
Çankaya, "30 yıllık işçiye dahi 2,5 aylık tazminat vermek istiyorlar. Bu kayda değer bir ödeme değil. Bu iflasın şaibeli olduğunu düşünüyoruz." dedi.
Kendilerine, Solingen Belediye Başkanı gibi şehrin yerel yöneticileri ile siyasetçilerin yeterli destek vermemesini eleştiren Çankaya, "Solingen'deki fabrika uzun zamandır kar eden bir firmaydı. Çok sayıda siparişimiz de vardı, gece gündüz canla başla çalışıyorduk. Bu fabrika en iyi kalitedeki araç jantlarını üretiyordu. Alınan bu karara bir anlam veremedik." değerlendirmesinde bulundu.
Solingen Belediyesi Meclis Üyesi ve Almanya Aksaraylılar Derneği Başkanı Rasim Çetin ve dernek yöneticileri de eylem yapan işçileri ziyaret ederek onlara destek verdi.
Çetin, emeğin ve işçinin çok değerli olduğunu vurgulayarak, yetkililere işçilere destek olmaları çağrısında bulundu.




Benzer Haberler
Çin ve Kuzey Kore arasında 6 yıl sonra bir ilk
Dünyanın en yüksek üçüncü kulesi karanlığa gömüldü! Sebebi çok daha dikkat çekti
Zamanlama manidar: NATO'dan dikat çeken Türkiye çıkışı
Dev iş birliği! Kuzey Kore'nin kasasına 14,4 milyar dolar girdi
Rusya tepkilerin ardından topa giriyor: Her şeyi yapacağız
Cephe hattında planlar tutmadı mı? Trump'ı daha önce hiç böyle görmediniz
Görüntüler Dubai'den! İran İHA'ları havalimanını savaş alanına çevirdi
Irak da karıştı! Şiiler Yeşil Bölge'ye akın etti, polis sert müdahale etti