NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Belçika'nın başkenti Brüksel'deki NATO Dışişleri Bakanları Toplantısı'na katıldı. Ukrayna-Rusya savaşıyla ilgili önemli değerlendirmelerde bulunan Stoltenberg şunları söyledi; NATO için önemli olan, müttefiklerinin Ukrayna'ya destek sağlamasıdır. NATO doğrudan çatışmaya dahil olmayacak ve NATO müttefikleri Ukrayna'ya asker göndermeyecek. Ancak aynı zamanda Ukrayna'ya birçok konuda destek sağlıyoruz.
Ukrayna'nın deniz ve hava kuvvetlerini destekleyerek caydırıcılık sağlıyoruz.
Savaş devam ettiği sürece elbette Ukrayna halkı daha fazla zarar görecek ancak savaşın Ukrayna ötesine tırmanma riski de var. NATO'nun tam olarak odaklandığı şey, bu tırmanmayı önlemek.
NATO ortaklarının da katılımıyla NATO Dışişleri Bakanları Toplantısı ilk oturumu Genel Sekreter Jens Stoltenberg’in açılış konuşmasıyla başlamıştı. Toplantıya Ukrayna, Gürcistan, Finlandiya, İsveç, Avrupa Birliği (AB), Avustralya, Japonya, Kore ve Yeni Zelanda temsilcilerinin de katıldığını ifade eden Stoltenberg, “Tüm uluslararası düzeni de sarsan, Rusya’nın Ukrayna’yı işgali Avrupa güvenliği için derin etkilere sahiptir. Ortaklarımızın bugün burada bulunması, Ukrayna'yı desteklemek, Rusya'nın saldırganlığını kınamak ve uluslararası düzene dayalı kuralları savunmak için birlik olduğumuzun bir işaretidir” şeklinde konuşmuştu.
Brüksel’e gelen Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmytro Kuleba, toplantı öncesi karargahta NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ile bir araya geldi. Görüşmeye dair sosyal medya hesabından açıklamada bulunan Kuleba, “Brüksel’deki NATO karargahında Genel Sekreter Stoltenberg ile görüştüm. Bugün buraya en önemli 3 şeyi görüşmek için geldim: Silahlar, silahlar ve silahlar. Ukrayna’nın acil ihtiyaçları, tedarikin sürdürülebilirliği ve Ukrayna’nın kazanmasına yardımcı olacak uzun vadeli çözümler” ifadelerini kullanmıştı.


STOLTENBERG İLE KULEBA GÖRÜŞTÜ

Benzer Haberler
Depremzedeleri ziyaret eden başkana şok! Canını zor kurtardı
ABD Eski başkanı Biden'in kanseri tüm vücudunu sardı
Husiler, Suudi Arabistan'daki Necran Havalimanı'nı kamikaze İHA'larla hedef aldı
Veliaht Prens istedi, Trump yaptı! Gündem yaratacak İran iddiası
Vergi Denetiminde Yeni Dönem
Trump: Netanyahu savaşta kalmamı istiyor, İran anlaşma yapmazsa geri döner işi bitiririm
Trump'ı yeniden masaya oturtan füzeler! Savaşın seyri değişti, ABD dize geldi
İran'dan İngiltere'deki ABD üssüne tehdit