Taksim'de seyyar satıcıya tekme atan şahıs hakkında İBB'den açıklama
17 gün önce Taksim Gezi Parkı’nda seyyar satıcılar ile zabıta arasında çıkan sopalı ve bıçaklı kavganın görüntüleri gündem oldu. Özellikte de kadın bir seyyar satıcıya uçan tekme atan ve zabıta olduğu iddia edilen şahıs büyük tepki çekmişti. Olaya dair İBB’den yapılan açıklamada söz konusu şahsın sivil, şapkalı, maskeli ve elinde termos olduğu belirtilirken kimlik belirleme çalışmalarına devam edildiği ifade edildi.
Taksim Gezi Parkı'nda 26 Temmuz'da seyyar satıcılar ile zabıta arasında sopalı ve bıçaklı kavga meydana gelmişti. Olayın yeni ortaya çıkan görüntülerinde kadın bir seyyar satıcıya uçan tekme atan zabıta büyük tepki çekti. İBB'den yapılan açıklamada şahsın kimlik belirleme çalışmalarının devam ettiği açıklandı.
İBB: KİMLİK BELİRLEME ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR
Görüntülere ilişkin İBB'den de açıklamada şu ifadelere yer verildi:
"Beyoğlu İlçesi Taksim meydanından gelen yoğun şikayetler üzerine 26.07.2021 günü Zabıta Ekiplerimizin planlı olarak yaptıkları seyyar denetim çalışması esnasında izinsiz seyyar satış yapan bir grup (çay ve midye satıcıları) tarafından ekiplerimize küfür ve hakarette edilerek fiziki mukavemette bulunulmuştur. 14.08.2021 tarihinde sosyal medya haberlerine yansıyan görüntülerdeki olayın, 18 gün önce Taksim Gezi Parkının alt kısmı ve Taksim Meydanı girişinde gerçekleştiği, görüntüde kadına yönelen şahsın sivil, şapkalı, maskeli ve elinde termos olduğu görülmüş olup, kimlik belirleme çalışmalarına devam edilmektedir.
OLAYLA İLGİLİ SORUŞTURMACI GÖREVLENDİRİLDİ
Bahse konu olayın detaylı olarak araştırılması, incelenmesi ve soruşturulması için İBB Avrupa Yakası Zabıta Müdürlüğümüz tarafından muhakkik (soruşturmacı) görevlendirilmesi yapılmıştır."
Benzer Haberler
Sumud Filosu'na İsrail müdahalesi! Gözaltına alındılar
Özgür Özel'den KAAN'a Destek
Galatasaray taraftarı yıldız futbolcu için binlerce tweet attı: Onun sayesinde kazandık
Trump'ın açıkladığı planda dikkat çeken isim! Gazze'yi
Türkiye'nin GÖKÇERİ balonu İsrail'i panikletti
Çin, İsrail'e karşı harekete geçti
Netanyahu'dan Filistin'i devlet olarak tanıyan ülkelere rest
Tarihi oturumda BM Genel Sekreteri Guterres'ın sözleriyle salon buz kesti