Telefon
WhatsApp
Trendyol'un Gerçek Sahibi Ortaya Çıktı, Duyunca Çok Şaşıracaksınız!
Hax

Trendyol, 35 milyon kullanıcısı ve 15 milyın aktif üyesiyle günlük ortalama 550 bin ürün satıyor. yılda 200 milyondan fazla ürün satan trendyol her kesimden vatandaşın dikkatini çekiyor. Durum böyle olunca vatandaşlar Trendyol kimin? Trendyol'un kurucusu Demet Mutlu kim ve benzeri soruların cevaplarını aramaya başladı. Peki Trendyol kimin? Sahibi nereli? Trendyol'un ortakları kimler? Bilmek istediğiniz herşey haberimizde.

Trendyol'un kurucusu Demet Mutlu, kendisini üniversite yıllarında girişimci pazarına atmak istiyor. Kendi iş fikirlerini hayata geçirmek ve kendi işini kurmak için Harvard Üniversitesini bile yarıda bırakmış. İstanbul Bebek'te oturduğu evi ilk iletişimi adresi olarak göstererek Trendyol'u kurdu. 300 bin dolar sermaye ile başladığını söyleyen mutlu ilk ticaretleri 2010 yılında siteyi yayına aldığı tarihte başladı. Sitenin ilk yatırımcıları arasında internet dünyasının tanınmış isimleri yer alıyor. 


Yurt dışından defalarca yatırım almayı başardı. 2010 yılında 34 milyon dolar ciro yaparak gözleri üzerine çevirdi. İşyerini Maslak'a taşımasının ardından ilk olarak Trndstore mağazasını burada açtı.

Demet Mutlu Kim?
Doğum tarihi 1981 ABD/New York. Zengin bir ailenin çocuğu. Liseyi İtalya'da, Üniversiteyi New York Üniversitesi Ekonomi bölümünde okudu.Üniversiteyi birincilikle bitirerek kendisinin farklı olduğunu gösterdi. Derecesinin ardından Harvard Üni. master yapmak için giden Demet Mutlu Trendyol'un beklenenin üzerinde talep görmesiyle okulu bırakmak zorunda kaldı. Trendyol'u kurmasının ardından ilk 16 aylık süre içerisinde marka uzmanları tarafından şirkete 150 milyon dolar değer biçildi. Kendi hayatından bahsederken, İnşaat projeleeri yaptığını annesinin bankacı olduğunu ve sürekli aktif olduklarını anlatır.Bu yoğun temponun kendisi için örnek olduğunu ve iş hayatına bu şekilde atılmaya cesaret ettiğini ifade etti. Annesi Adanalı babası ise Adanalı

Trendyol Grup'ta Hangi Markalar Var? Trendyol Hakkında Bilinmeyenler,
Trendyol 2010 yılında yayın hayatına başladı. E-ticaret sektöründe moda ve giyim üzerine çalışmaya başladı. Trendyol Grup içerisinde faaliyet gösteren markalar Modagram.com ve Milla by Trendyol. 
Kısa zamanda bu kadar büyüyen firma, yerli ve yabancı bir çok yatırımcının dikkatini çekmeyi başardı. Çinli Alibaba Trendyol'un yüzde 75'ini 728 milyon dolara satın aldı. O zamandan beridir Trendyol'un yüzde 75'i Çinli Alibaba'nın.

 

 

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

Anket

ALTINBAŞ Kuyum
OPET

E-Bülten Aboneliği