Turistlerin Antalya'ya akın etmesi vaka sayılarını arttırdı! Bir ayda yüzde 100'lük artış yaşandı
Dünyanın önde gelen turizm destinasyonları arasında yer alan ve bu yıl 2,5 milyona yakın yabancı turist ağırlayan Antalya’da 100 bin kişide görülen koronavirüs vaka sayısı bir önceki haftaya göre artış göstererek, 69,65’e yükseldi. Kentte son bir ay içerisindeki vaka artışı yüzde 100’ü geçti.
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, illerin her 100 bin nüfusa karşılık gelen haftalık vaka sayılarını gösteren son haritayı açıkladı. Haritaya göre turizm kenti Antalya'da 3-9 Temmuz tarihleri arasında 65,02 olarak belirlenen 100 bin kişide PCR testi pozitif çıkan kişi sayısı 10-16 Temmuz arasında 69,65'e yükseldi.
VAKA SAYISI SON BİR AYDA YÜZDE 100'ÜN ÜZERİNDE ARTIŞ GÖSTERDİ
Haziran ayında 31,90'lara kadar gerileyen Antalya'daki vaka sayıları son bir ay içerisinde yüzde 100'ün üzerinde artış gösterdi. Antalya'da Covid-19 aşılama çalışmaları da devam ediyor. Kentte bugüne kadar 1 milyon 314 bin 650'si birinci doz olmak üzere toplam 2 milyon 202 bin 425 doz aşı yapıldı.

ISPARTA'DA AZ DA OLSA DÜŞÜŞ YAŞANDI
Batı Akdeniz bölgesi illerinden Isparta'da vaka sayısında az da olsa düşüş yaşandı. Kentte 3-9 Temmuz arasında 45.20 olarak belirlenen 100 bin kişide görülen vaka sayısı son haritada 44,29'a geriledi. Kentte bugüne kadar toplam 421 bin 220 doz aşı yapıldı. Aylardır Akdeniz bölgesinin en çok vaka görülen kenti Isparta, son haritayla birlikte bu birinciliği Mersin'e devrederek, bölgede ikinci oldu.

BURDUR'DA VAKA SAYISI ARTTI
Burdur'da vaka sayısı bir önceki haftaya göre arttı. Burdur'da 100 bin kişide görülen vaka sayısı 3-9 Temmuz tarihleri arasında 32,95 iken son haritada 38,55'e yükseldi. Burdur'da ise toplam 265 bin 493 doz aşı uygulandı.





Benzer Haberler
MOLDOVA ANAYASA MAHKEMESİ’NDEN GAGAVUZYA’NIN SEÇİM YETKİLERİNE İLİŞKİN TARİHİ KARAR
ABD’den İran’a iki şart! Tahran'da iç çekişme iddiası
NATO Zirvesi’nde liderlere içki ikram edildi mi? Merak edilen soruya yanıt geldi
NATO Zirvesi varken tatile giden başkan döner dönmez gözaltına alınacak
Araç sahipleri sakın bu hatayı yapmayın! Kaş yapayım derken göz çıkardı
Almanlar artık İsrail'in soykırımını protesto edemeyecek! İsrail'in var olma hakkını inkar edenlere 5 yıl hapis geliyor
AK Parti Sözcüsü Çelik: Avrupa Parlamentosu'nda kabul edilen sözde karar, kahraman Türk Silahlı Kuvvetleri'ne yönelik alçakça bir iftiradır
Pentagon'un 3 katı büyüklüğünde! Ay Yıldız Karargahı'ndan ilk görüntüler