Türk Kızılay Malatya'da depremzedelere günlük 300-350 bin porsiyon yemek ulaştırıyor
Türk Kızılay, Malatya'da depremzedeler için günde 300-350 bin porsiyon sıcak yemek çıkarıyor.
"Asrın felaketi" olarak nitelendirilen Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Malatya'da, Türk Kızılay yeme içme ihtiyaçlarının büyük kısmını karşılıyor.
Türk Kızılay tarafından İnönü Üniversitesi ve kentin farklı noktalarında oluşturulan mutfaklarda depremzedeler ve sahada çalışanlar için yemek hazırlanıyor.
Sabah, öğle ve akşam öğünlerinde 50 profesyonel aşçı tarafından hazırlanan sıcak yemekler, depremzedeler ve sahada çalışan görevlilere servis ediliyor.
Yemekler, il genelinde yaklaşık 400 gönüllü ve 150 profesyonel personel tarafından afetzedelere ulaştırılıyor.
Türk Kızılay Malatya Beslenme Sorumlusu Baki Seyrek, depremin ilk anlarında ekipleri felaket bölgesine sevk ettiklerini söyledi.
İlk olarak kentte hızlı ve sağlıklı yemek yapma alanlarını belirlediklerini anlatan Seyrek, bu kapsamda İnönü Üniversitesinin mutfaklarını kullandıklarını dile getirdi.
Seyrek, her öğün hazırlanan yemeklerin 96 farklı noktaya götürüldüğünü belirterek, "Kızılay olarak il genelinde 300 bin rakamına ulaştık. Depremzede vatandaşlara yardım etmek için 7 gün 24 saat burada ayaktayız. Menülerimizi tamamen gelen bağışlar üzerinden yönetiyoruz. O yüzden ne gelirse yemekleri onlardan hazırlıyoruz. Meyve sebze eksikliği var. Onlar da geldikçe vatandaşlarımıza ulaştıracağız." dedi.
"300-350 bin kişilik yemek üretiyoruz"
Depremzedelerin yanı sıra il dışından yardıma gelen görevlilerin de yemek ihtiyacının karşılandığını dile getiren Seyrek, şöyle devam etti:
"Öncelik depremzedeler ama çalışan ekiplerimize de yemek hizmeti veriyoruz. Talep edilen her yere yemeklerimizi götürüyoruz. Sadece üniversite yemekhanesinde günde 30 ila 36 bin kişi için yemek hazırlanıyor. İl genelinde ise 300-350 bin porsiyon yemek üretiyoruz. Sahada, yemek dağıtımı ve hazırlanması için 350-400 civarında Kızılay gönüllüsü var. 100-150 kişiden oluşan profesyonel ekip de yemek hazırlamak ve koordinasyon için çalışıyor."
"Nerede ihtiyaç biterse biz orada devreden çıkarız"
Seyrek, Türk Kızılay olarak son depremzedenin kendi evine girene kadar sahada olacaklarına vurgu yaparak, "Biz bu işin sonuna kadar buradayız. 'Yeter, Allah razı olsun' denilene kadar Kızılay olarak bu işi canla başla yürütmeye çalışıyoruz. Nerede ihtiyaç biterse biz orada devreden çıkarız." diye konuştu.
İnönü Üniversitesi mutfak yetkilisi Ahmet Özgül Tekin de depremin ilk gününden bu yana Kızılay ile depremzedeler için yemek hazırladıklarını söyledi.





Benzer Haberler
ABD’den İran’a iki şart! Tahran'da iç çekişme iddiası
NATO Zirvesi’nde liderlere içki ikram edildi mi? Merak edilen soruya yanıt geldi
NATO Zirvesi varken tatile giden başkan döner dönmez gözaltına alınacak
Araç sahipleri sakın bu hatayı yapmayın! Kaş yapayım derken göz çıkardı
Almanlar artık İsrail'in soykırımını protesto edemeyecek! İsrail'in var olma hakkını inkar edenlere 5 yıl hapis geliyor
AK Parti Sözcüsü Çelik: Avrupa Parlamentosu'nda kabul edilen sözde karar, kahraman Türk Silahlı Kuvvetleri'ne yönelik alçakça bir iftiradır
Pentagon'un 3 katı büyüklüğünde! Ay Yıldız Karargahı'ndan ilk görüntüler
NATO Zirvesi'nde kararlar alındı, imzalar atıldı! Türkiye için yeni dönem başlıyor