Valeye yeni düzen
Valelere belge şartı başlıyor. Tecavüz ve uyuşturucu hükümlüsü vale olamayacak, psikoteknik rapor istenecek. Çizgiyi aşmadan parkedip, radyo açık gezmeyecekler.
Kamuoyunda zaman zaman karıştıkları olaylarla gündeme gelen park valeleri için 1 Ocak itibarıyla “mesleki yeterlilik” belgesi zorunluluğu geliyor. Belge almak için “cinsel saldırı”, “çocukların cinsel istismarı”, “uyuşturucu madde ticareti”, “fuhuş” gibi suçlar ile “sarhoşluk” kabahatini işlememe şartı aranacak. Valelerden ayrıca “psikoteknik test raporu” da istenecek.
Yazılı sınav olacak
Değerlendirme kapsamında valelere yazılı ve performans sınavı yapılacak. Yazılı sınavda yüzde 70 başarılı olan aday, performansa dayalı sınava alınarak becerileri ölçülecek.
Performans sınavı, otoparka benzetilmiş bir alan üzerinde yapılacak. Belgeli vale adaylarından, acil durumlarda yapması gerekenleri sıralayabilmesi ve müşterilerden şikayet gelmesi halinde yapılması gereken işlemleri tanımlaması istenecek.
Yaka kartı zorunlu, kilometre takipte
Mesleki yeterlilik zorunluluğuna göre valeler, aracı peron çizgilerini aşmayacak şekilde park edecek, park edilen aracın radyosunun kapalı olup olmadığını kontrol edecek. Aracın anahtarını güvenlik kurallarına uygun şekilde, çanta, yelek ve anahtar dolabında muhafaza edecek.
Valeler aracı motoru durdurmadan, araç teslim formuyla müşteriye teslim edecek. Hizmet standardına uygun olarak, yüz yüze iletişimle müşteriyi uğurlayacak olan valeler, müşterinin güvenli şekilde park yerinden ayrılmasını sağlayacak. Valeler, iş kıyafeti giyerek tanıtıcı yaka kartı takacak.
Emniyet kemeri takılı
Valeler, araç teslim tutanağında, araç sahibinin adı-soyadı, GSM numarası, araç plakası, kabul saati, kilometresi, aracı kabul eden personel ve araçtaki hasar durumu bilgilerine yer verecek. Aracı hareket ettirmeden önce emniyet kemerini takacak olan valeler, araçtan inmeden önce de camları kapatacak, el frenini çekecek, vitesi park konumuna getirecek ve kapıları kilitleyecek.




Benzer Haberler
Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Devlet Bahçeli, Ahlat Selçuklu Kabristanı'nı ziyaret etti
AİHM, Osman Kavala hakkındaki kararını açıkladı
Devletin malına çökmeye çalışan haramiler! Rezil diyaloglar ortaya saçıldı
Tahran’dan dünyayı rahatlatan haber! Petrol fiyatları sert düştü
Suriye’de dengeleri değiştirecek gelişme! SDG’nin Şam’a entegrasyonu tamamlandı
Türk S-400'leriyle ilgili yeni iddia: Rusya engel olmayacak
Sınırımızın dibindeki üssü vuran İsrail'den küstah Türkiye çıkışı
Trump rahat durmuyor! Paylaştığı haritaya bakın