Yeniden kapanma gündemde mi? Sağlık Bakanı Koca yanıtladı
Koronavirüs vakalarında hem vaka sayıları hem de ölüm oranları bir türlü düşmüyor. Bu da “Yeniden kapanma olur mu“ sorusunu sık sık gündeme getiriyor. Konuyla ilgili bir açıklama yapan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, “Okulların kapanması dahil herhangi bir kapanma tedbiri düşünmüyoruz. Çünkü aşı var“ dedi.
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, koronavirüs salgınına ve aşılama uygulamalarına ilişkin son verileri değerlendirdi. Yeni Şafak yazarı Mehmet Acet'in sorularını yanıtlayan Bakan Koca, akıllardaki "Kapanma gelir mi?" sorusuna da yanıt verdi.
"BİRÇOK ÜLKE DÖRT GÖZLE TURKOVAC'I BEKLİYOR"
TURKOVAC'ın bu yıl bitmeden acil üretim onayı ile kullanılmaya başlanacağını ifade eden Bakan Koca, "Yerli aşımız bu yıl bitmeden acil üretim onayı ile kullanılmaya başlanacak. Küçük ölçekli üretim yapıldı. Büyük ölçekli üretim için acil kullanım onayı bekleniyor. Endonezya, Malezya dahil birçok ülke, güvenilir buldukları için dört gözle bu aşıyı bekliyorlar." ifadelerini kullandı.
"OKULLARIN KAPANMASI DAHİL HERHANGİ BİR KAPANMA DÜŞÜNMÜYORUZ"
"Hastane yükü, son 10 haftadır stabil şekilde seyrediyor. Hatta, son bir hafta içinde hastane yükünde azalma başladı." diyen Bakan Koca, kapanma ile ilgili ortaya atılan iddialara ise şu sözlerle yanıt verdi: "Okulların kapanması dahil herhangi bir kapanma tedbiri düşünmüyoruz. Çünkü aşı var. İlacın da devreye girmesiyle önümüzdeki yıl pandeminin mevsimsel gribe dönüşebileceğini öngörüyoruz. Vatandaşımızı ilaçlar buluşturmak için gereken çabayı gösteriyoruz. Aşıdan sonra ilacı da en erken kullanan ülkeler arasında olmak istiyoruz."
Benzer Haberler
Sumud Filosu'na İsrail müdahalesi! Gözaltına alındılar
Özgür Özel'den KAAN'a Destek
Galatasaray taraftarı yıldız futbolcu için binlerce tweet attı: Onun sayesinde kazandık
Trump'ın açıkladığı planda dikkat çeken isim! Gazze'yi
Türkiye'nin GÖKÇERİ balonu İsrail'i panikletti
Çin, İsrail'e karşı harekete geçti
Netanyahu'dan Filistin'i devlet olarak tanıyan ülkelere rest
Tarihi oturumda BM Genel Sekreteri Guterres'ın sözleriyle salon buz kesti