Gazze'de ateşkes yürürlüğe girdi
Mısır'daki ateşkes müzakereleri sonuç verdi. 2 yıldır İsrail soykırımına uğrayan Gazze'de ateşkes planının ilk aşaması onaylandı. İsrail'den yapılan ilk açıklamada 'Ateşkes hükümet onayıyla başlayacak' denildi. Plan kapsamında tüm rehineler serbest bırakılacak ve İsrail belirlenen sınıra çekilecek.
İsrail ile Hamas, Gazze'de ateşkes planının ilk aşamasını onayladı.
ABD Başkanı Donald Trump, "İsrail ve Hamas'ın, barış planımızın ilk aşamasını onayladığını duyurmaktan büyük gurur duyuyorum" sözleriyle anlaşmaya varıldığını açıkladı. Trump, "Bu tarihi ve benzeri görülmemiş olayın gerçekleşmesi için bizimle birlikte çalışan Katar, Mısır ve Türkiye'den ara buluculara teşekkür ediyoruz" dedi.
İsrail, ateşkese ilişkin ilk açıklamasında ise "Ateşkes hükümet onayıyla başlayacak" ifadelerine yer verdi.
HAMAS'TAN İLK AÇIKLAMA
Hamas da Filistinli gruplarla yürütülen ciddi müzakerelerin ardından Gazze'de ateşkes anlaşmasına varıldığını doğruladı. Açıklamada, "Hamas, Gazze'ye yönelik savaşın sona erdirilmesini, işgalcilerin çekilmesini, yardımların girişini ve esir takasını öngören bir anlaşmaya varıldığını duyurur" sözleri yer aldı.
Ayrıntılar geliyor...




Benzer Haberler
Rıza Pehlevi'nin videosu milyonlarca izlendi, Tahran yönetimi internetin fişini çekti
Suriye ordusu ile YPG'li teröristlerin çatışma anına damga vuran görüntü
ABD gözünü kararttı! Grönland için operasyon an meselesi
Kayıp 6 günün esrarı çözüldü! Şara, 12 dakika süren çatışmada yaralanmış
Kuyumcularda nakit devri bitiyor! İşte yeni sistemin detayları
-30'da ölümün soğuk yüzü! Tam 2 bin mezar kazıldı
Altın fiyatlarında Maduro etkisi
Trump, Venezuela'dan sonra hedefindeki yeni ülkeyi açıkladı