Türk Bayrağı Gazze'de dalgalandı, Netanyahu sinirden köpürdü
Gazze'de Türk bayraklı iş makineleriyle başlayan inşa çalışmaları, İsrail hükümetinin tepkisini çekti. Başbakan Binyamin Netanyahu skandal bir açıklamada bulunarak 'Hiçbir Türk'ün Gazze'ye girmediğini ve girmeyeceğini' söyledi. Ancak Türkiye'nin de garantörleri arasında yer aldığı barış anlaşması, Türk ekiplerinin Gazze'ye erişimini şart koşuyor.
Gazze'de savaşın ardından enkaz kaldırma ve yeniden inşa çalışmaları başladı. Molozların arasında, kayıplara ulaşmak ve şehirde yaşamı yeniden başlatmak için görev yapan iş makinelerinin üzerinde Türk bayrağı dalgalandı. İşçiler, bayrağın gölgesinde çalışırken çekilen bu görüntüler kısa sürede sosyal medyada büyük yankı uyandırdı.
İSRAİL'DEN SKANDAL TÜRKİYE ÇIKIŞI
Görüntülerin yayılmasının ardından İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, sert bir açıklama yaparak "Hiçbir Türk'ün Gazze'ye girmediğini ve girmeyeceğini" söyledi. ABD Başkan Yardımcısı J.D. Vance ise, "Kimse İsrail'i zorlayamaz" ifadeleriyle Tel Aviv yönetimine destek verdi. Ancak ABD, Katar, Mısır ve Türkiye'nin garantör olduğu İsrail-Hamas barış anlaşmasına göre Türk insani yardım ekiplerinin Gazze'de faaliyet göstermesi karara bağlanmıştı.
"MUTLAK ZAFER NEREDE?"
İsrail'in Sosyal Eşitlik Bakanı Meirav Cohen, Gazze'de Türk yardım kuruluşlarının faaliyetlerine tepki göstererek, "Netanyahu'nun bahsettiği mutlak zafer nerede?" sözleriyle hükümeti eleştirdi. Buna karşın Netanyahu, "Türk bayrağı taşıyan çalışanların Türk olmadığını, yalnızca yardım örgütünün yeleklerini giydiklerini" iddia etti.
AFAD EKİBİNE GİRİŞ YASAĞI
İsrail Başbakanı Netanyahu, geçen hafta AFAD'ın 81 kişilik arama-kurtarma ekibinin Gazze'ye girişini engellemişti. "Hiçbir Türk'ü Gazze'ye sokmamakta kararlıyım" diyen Netanyahu, Türk askerlerinin olası katılımı konusunda da "Bu konuda çok sert fikirlerim var. Tahmin etmek ister misiniz? Bence biliyorsunuz" ifadelerini kullandı.




Benzer Haberler
ABD’den İran’a iki şart! Tahran'da iç çekişme iddiası
NATO Zirvesi’nde liderlere içki ikram edildi mi? Merak edilen soruya yanıt geldi
NATO Zirvesi varken tatile giden başkan döner dönmez gözaltına alınacak
Araç sahipleri sakın bu hatayı yapmayın! Kaş yapayım derken göz çıkardı
Almanlar artık İsrail'in soykırımını protesto edemeyecek! İsrail'in var olma hakkını inkar edenlere 5 yıl hapis geliyor
AK Parti Sözcüsü Çelik: Avrupa Parlamentosu'nda kabul edilen sözde karar, kahraman Türk Silahlı Kuvvetleri'ne yönelik alçakça bir iftiradır
Pentagon'un 3 katı büyüklüğünde! Ay Yıldız Karargahı'ndan ilk görüntüler
NATO Zirvesi'nde kararlar alındı, imzalar atıldı! Türkiye için yeni dönem başlıyor