Türkiye-Mısır ilişkilerinde yeni dönem! Bakan Mevlüt Çavuşoğlu dikkat çeken açıklamalar yaptı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Katar'daki Dünya Kupası açılışında Mısır Cumhurbaşkanı Abdülfettah el-Sisi ile el sıkışması gündemdeki sıcaklığını korurken Türkiye-Mısır ilişkilerine ilişkin Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, 'Bakan yardımcıları arasındaki siyasi istişareler yakında tekrar düzenlenebilir. Önümüzdeki aylarda büyükelçi ataması olabilir' ifadelerini kullandı.
Dünya Kupası'nda Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Mısır Cumhurbaşkanı Sisi ile el sıkışması ile iki ülke arasında ilişkiler tekrar düzelme yoluna girdi. Bu çerçevede Mısır ve Türkiye arasında yeni gelişmeler yaşanıyor.
"BÜYÜKELÇİ ATAMASI OLABİLİR"
Basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Çavuşoğlu, Mısır'la ilişkilere yönelik soruya, "Bakan yardımcıları arasındaki siyasi istişareler yakında tekrar düzenlenebilir. Önümüzdeki aylarda büyükelçi ataması olabilir" dedi. Böylece Mısır ve Türkiye arasında ilişkilerin ileri bir safhaya taşınması söz konusu olacak.
"MISIR VE TÜRKİYE HALKININ BİRLİKTELİĞİ ÖNEMLİ"
Erdoğan Katar dönüşü gaztecilere, "Temennim odur ki, önce bakanlarımızla başlayan bir süreci, daha sonra inşallah üst düzey görüşmelerle iyi bir noktaya taşıyalım istiyoruz. Çünkü olaya ben şöyle bakıyorum, Türkiye-Mısır arası, bir liderler buluşması değildir, Türk milleti ile Mısır halkının geçmişteki birlikteliği bizim için çok önemlidir. Yeniden niye olmasın, yeniden niye başlamasın?" açıklamalarında bulunmuştu.
MISIR DA SÜRECE OLUMLU YAKLAŞMIŞTI
Mısır Cumhurbaşkanlığı iki liderin tokalaşmasına ilişkin, "Erdoğan ve Sisi'nin el sıkışması ikili ilişkileri geliştirmenin başlangıcı olacak" dedi. Bu açıklamalarının ardından Mısır'ın da sürece olumlu yaklaştığı görülmüştü.
Benzer Haberler
ABD'li aktivisti 180 metreden vuran saldırgan yaka paça yakalandı
Mısır 40 bin askeri sınıra yığdı! Özel kuvvetler hazır bekliyor
Netanyahu'nun Gazze'yi işgal ısrarının arkasında Trump'ın baskısı var
Putin'den İran'a destek: Sinyalleri verdik, seçenekler masada
ABD'li gazeteden Suriye manşeti: İsrail korkunç bir hata yapıyor
Dublin'de sokaklar yangın yeri
Scholz'a yüz felci geçirten soru! Verdiği tepki basın toplantısının önüne geçti
ABD'li senatör Bob Menendez, yolsuzluk suçlaması sonrası ABD Senatosu Dış İlişkiler Başkanlığı görevinden istifa etti